Smakowity zakątek

Oferta dla szkół i przedszkoli

Dla naszych klientów tych małych i tych trochę większych PROPONUJEMY:

ZDROWE ŚNIADANKA
Bułki pszenne, razowe, orkiszowe i z ziarnami oraz chleby pieczone przez nas, podawane ze świeżymi warzywami (sałata, zielony ogórek, pomidor, rzodkiewka, czerwona papryka, szczypiorek..), grubo ziarnistym białym serem, wędliną naszego wyrobu, pastą rybną, pastą jajeczną itp

Nic tak nie dodaje dzieciom sił na zabawę i naukę jak dobre, pożywne śniadanie… na ciepło! Jaglanka i owsianka to idealne propozycje posiłków na początek dnia – do ich trawienia organizm zużywa mniej energii, a to oznacza, że więcej pozostaje jej na poznawanie świata!

UROZMAICONE I PEŁNOWARTOŚCIOWE ZESTAWY OBIADOWE SKŁADAJĄCE SIĘ Z DRUGIEGO DANIA Z NAPOJEM

  1. Kotleciki z miruny podane z razowym makaronem polane sosem cytrynowo koperkowym bukietwarzyw gotowanych + domowy kompot z jabłek dosładzany syropem z agawy
  2. Naleśniki z mąki orkiszową z serkiem waniliowym i musem truskawkowym + lemoniada cytrynowa
  3. Polędwiczki z indyka w panierce z płatków kukurydzianych i tartej bułki razowej podane z frytkami z warzyw oraz sałatką z pomidorów, ogórków i awokado z delikatnym dresingiem słodko kwaśnym z cytryny , miodu i oleju ryżowego + napar z owoców i kwiatów malin dosładzany cukrem brzozowym
  4. Makaron pełnoziarnisty z aksamitnym sosem z pomidorów z delikatnymi drobiowymi pulpecikami z fileta z kurczaka + napar z lipy, dosładzany miodem
  5. Pełnoziarniste tortille z serem o obniżonej zawartości tłuszczu , kurczakiem i sosem pomidorowym, sałatką z pomidorów, ogórka, rukoli z dresingiem vinegrette + kompot z truskawek

ZUPY

  1. Krem z pieczonej dyni z imbirem
  2. Pomidorowa z ryżem jaśminowym
  3. Krem z zielonego groszku z prażonymi migdałami
  4. Rosół drobiowy z makaronem lane kluski i natka pietruszki

DODATKOWO KAŻDY ZESTAW OBIADOWY MOŻE ZOSTAĆ POWIĘKSZONY O SMACZNY DESER

DESERY

  1. Ciasto drożdżowe z truskawkami i rabarbarem
  2. Deser jogurtowy z musli i świeżymi owocami
  3. Ciasteczka orkiszowe z żurawiną i ziarnami słonecznika
  4. Ciasto marchewkowo kokosowe